Sabin Sărmaș controverse imobiliare. Politicianul „cu rucsac” ascunde o avere fabuloasă

Foto: Sabin Sarmas

Sabin Sărbaș, fostul șef de la Agenția de Digitalizare a României ascunde o avere spectaculoasă. Politicianul disimulează bine bogăția. El apare în spațiul public numai în ipostaze modeste. În spatele postărilor se ascund mai multe proprietăți imobiliare și sume de bani care circulă pe circuite care ridică suspiciuni rezonabile.

Sabin Sărmaș – debut politic cu modestie financiară
În urmă cu opt ani, Sabin Sărmaș încheia mandatul de consilier local din Cluj cu o declarație de avere în care avea un singur apartament și două motociclete. În acel an reușise să trăiască din salariul de la o firmă de software și indemnizația de la Regia Autonomă „Domeniul Public” unde primise pe linie politică un loc de membru în consiliul de administrație.

image 19
Lucrurile nu aveau să se schimbe în următorii ani. În 2019, deputatul avea aceleași posesiuni modeste și nimic nu părea să schimbe statutul financiar al tânărului politician.

Agenția Națională de Integritate este o umbră palidă a instituției din perioada regimului Băsescu, iar investiția masivă în portalul declarațiilor de avere a făcut uitată sărăcia de la începutul carierei pentru mulți politicieni.

Apartamente de peste o jumătate de milion de euro
Sabin Sărmaș a fost propulsat de Partidul Național Liberal în fruntea Agenției pentru Digitalizarea României. Instituția gestionează bugete impresionante, iar Sărmaș a negociat ca la finalul mandatului să intre în Camera Deputaților.

Primii doi ani de mandat au fost modești, iar deputatul a rămas cu apartementul din Cluj. El a moștenit aproape 50.000 mp de teren agricol și o casă de 70 de mp în Runcu Salvei, județul Bistrița Năsăud, dar aceste active îl plasau, în 2021 în coada clasamentului bogăției din Parlamentul României.

La final de mandat, când a plecat la Cluj să candideze pentru funcția de primar, Sărmaș a dezvăluit o bogăție remarcabilă.

image 10
Trei apartamente în Cluj au apărut ca prin minune în declarația de avere a lui Sărmaș. Politicianul are, împreună cu soția sa Bartha Timea Sărmaș două locuințe evaluate la 320.000 de euro în cartierul Bună Ziua din Cluj și un apartament de 220.000 de euro într-un bloc de lux din centrul orașului.

image 18
Noua achiziție a candidatului la primărie se află în complexul de lux The Nest dezvoltat de o companie franceză care a reușit să convingă primăria să-i dea voie să edifice un ansamblu imobiliar pe strada Scorțarilor din Cluj.

image 12
La momentul realizării acestui material, site-ul imobiliare indică prețuri de peste 200.000 de euro pentru apartamente similare cu cel achiziționat de Sărmaș. Dacă adăugăm și valoarea mai mică a apartamentului Sărmaș la intrarea în politică, vedem că acesta are active imobiliare de peste 600.000 de euro.

Bloc de lux cu PUZ de la viitorul locatar Sabin Sărmaș
Apariția unui complex de locuințe de lux în mijlocul Clujului nu ar fi fost posibilă din punct de vedere urbanistic. Pentru ca edificiul să poată fi realizat a fost nevoie de un Plan Urbanistic Zonal care a fost aprobat de Consiliul Local din Cluj prin Hotărârea nr. 168 din 2018.

image 13
În acel an, Sabin Sărmaș se afla în mijlocul mandatului de consilier local. Făcea parte din comisia de mediu. Aprobarea PUZ-ului a fost elementul esențial în realizarea profitului pentru investitori. Consilierii au aprobat ca pe 60% din suprafața terenului să poată să existe o construcție de șapte etaje.

Citeste mai mult aici

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: