Salariul mediu a crescut în iulie cu 1,9%

Românii au primit salarii cu 32 de lei mai mari în iulie, comparativ cu iunie, anunţă Institutul Naţional de Statistică.

Câștigul salarial mediu nominal brut a fost de 2.378 lei, cu 1,9% mai mare decât în luna iunie 2014. 

Valorile cele mai mari ale câștigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în extracția petrolului brut și a gazelor naturale (4562 lei), iar cele mai mici în hoteluri și restaurante (1.011 lei).

Potrivit INS, indicele câștigului salarial real pentru luna iulie 2014 față de luna precedentă, calculat ca raport între indicele câștigului salarial nominal net și indicele prețurilor de consum, a fost de 102,0%. 

În luna iulie 2014, în majoritatea activităților din sectorul economic, nivelul câștigului salarial mediu net a fost mai mare față de luna iunie ca urmare a acordării de prime ocazionale, sume din profitul net și din alte fonduri, realizărilor de producții ori încasărilor mai mari (funcție de contracte).

De asemenea, câștigul salarial mediu net a crescut în luna iulie 2014 ca urmare a aplicării prevederilor legale pentru stabilirea salariului de bază minim brut, la 900 lei/lună. 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: