Sănătate, tuturor!, cu Mihaela Tatu – Beneficiile criosaunei

De-a lungul vieții, incercăm tot felul de lucruri pentru a avea o stare de sănătate bună, pentru a vindeca niște afecțiuni. Dar cel mai important lucru, atunci când vorbim despre sănătate, este să prevenim, adică să ne amintim de aceasta inainte să apară problemele, spune Mihaela Tatu, in deschiderea ediției de vineri, 13 octombrie, a emisiunii Sănătate, tuturor!

Invitatul ei, Gabriel Achelăriței, este antreprenor și economist de profesie. Acesta a creat, în 2010, prima si singura salină terapeutică din Iași, iar de câțiva ani, a instalat tot aici prima criosaună din România.

„Criosauna, un procedeu relativ nou la noi in țară, dar foarte căutat in străinătate, presupune o baie de aer rece și uscat care durează maximum  3 minute, spune Gabriel Achelăriței. În cele 3 minute, organismul este expus temperaturii scăzute nu brusc, ci gradual. Chiar dacă temperatura scade foarte mult, nu percepi acest lucru”, mai spune invitatul Mihaelei.

Acesta face diferența dintre două situații in care corpul uman este supus frigului: una in care, de exemplu, nu merge centrala și in casă e foarte frig și cealaltă, in care temperatura scăzută este  controlată.  În prima situație este vorba despre un frig umed, in cea de-a doua situație, despre un frig benefic, mai spune Gabriel Achelăriței, punând in evidență, in continuare, beneficiile criosaunei.

„Terapia prin frig îmbunătățește circulația sângelui, stimulează mișcarea limfei, ajută la stabilirea echilibrului hormonal, reduce durerile generate de reumatism”, mai spune invitatul Mihaelei Tatu, enumerând doar câteva dintre zonele in care poate fi folosită cu succes criosauna.

Urmărește ediția de vineri, 13 octombrie, pe canalul nostru You Tube.

Emisiunea Sănătate, tuturor!, cu Mihaela Tatu,  este prezentată de Team Dental Clinic Timișoara.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: