Sancțiuni drastice pentru șoferii prinși băuți sau drogați la volan în România

Sursă foto: Poliția Română

Proiectul de lege care îi lasă pe șoferi 10 ani fără permis, dacă sunt prinși băuți sau drogați la volan, urmează să ajung la vot final. Acesta a fost amânat câteva luni la rând și urmează să fie votat astăzi în Camera Deputaților.

De 6 ani, România ocupă primul loc în Europa la numărul de accidente. Doar în ultimele luni, zeci de șoferi băuți și drogați au provocat tragedii pe șosele.

Un nou proiect de lege i-ar putea lăsa fără permis 10 ani pe cei care conduc sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Acesta a fost amânat câteva luni la rând și urmează să fie votat astăzi în Camera Deputaților.

De asemenea, proiectul prevede înăsprirea pedepselor și pentru cei prinși cu substanțe interzise. Ei nu vor mai putea fi amendați, ci pedepsiți cu închisoarea.

După ce va fi votat, proiectul merge la promulgare, la președintele Klaus Iohannis.

Manevra care poate aduce şoferilor o amendă de 2.900 de lei. Cu cât se taxează pătrunderea și blocarea intersecției

Șoferii care se grăbesc să prindă semaforul roșu sau să mențină ritmul cu cel din față s-ar putea să aibă parte de consecințe neplăcute și costisitoare.

Potrivit legii, ”pătrunderea într-o intersecție atunci când circulația în interiorul acesteia este blocată se sancționează contravențional cu amendă cuprinsă între 4-5 puncte amendă și 3 puncte penalizare, iar pătrunderea într-o intersecție dirijată prin semafoare, dacă prin aceasta se produce blocarea circulației în interiorul intersecției se sancționează contravențional cu amendă cuprinsă între 9-20 puncte amendă și 6 puncte penalizare” a transmis Poliția Capitalei, potrivit DC News.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: