Șapte lucruri de învățat din scandalul USR-Lasconi

Bogdan Stoica

Acum, că ne-am calmat, hai să vedem ce putem învăța cu toții din cazul Lasconi.

  1. Familia tradiţională nu prea mai funcționează. Nu mai suntem în situația în care el aduce banii și ea crește copiii. Nu mai putem impune legal acest model, din tot felul de motive, toate logice.
  2. Familia netradițională, cea dintre doi bărbați sau două femei, nu va definită niciodată drept creștină. Nu în Biserica Ortodoxă, în dogma căreia definițiile sunt clare, dar și pentru că mulți ortodoxi, chiar dacă nu se opun vizibil, dezaprobă aranjamentul ăsta.
  3. Faptul că LGBTQ-ii au fost discriminați pe bune, zeci de ani, pe baza unor motive stupide, e la fel de real ca și faptul că nimeni nu trebuie să primească drepturi speciale doar pentru că are o orientare sexuală mai puțin populară. Ar fi ca și cum ai da evreilor, doar pentru că au trecut prin Holocaust acum 80 de ani, locuri din oficiu în consiliile locale, sau scutiri de impozite și taxe. Cu alte cuvinte, discriminarea pozitivă e la fel de proastă ca discriminarea negativă.
  4. Certatul online și aruncatul cu hate nu ajută la nimic. Conservatorii ar trebui să tacă dacă nu sunt lezați de demersurile LGBTQ, iar minoritățile sexuale ar trebui să înceteze să mai ceară declarații de credință pentru Cauză și să mai vadă o insultă în orice meme.
  5. Toți politicienii care amestecă nonșalant drepturile universale ale omului cu drepturile cerute conjunctural de comunitățea LGBTQ ar trebui să manifeste reținere și decență. Nu poți pune dreptul de a face sex cumva lângă dreptul la hrană, doctor, școală.
  6. Toți oamenii sănătoși la cap ar trebui să renunțe la ideologii, de toate felurile. Poți să-ți faci un set de principii, un set de reguli de viață, dar când îmbrățișezi niște valori fără să înțelegi despre e ce vorba, fie devii idiotul util pentru o grupare care profită, fie faci rău ca boul și cui nu merită. Cei care nu au aceeași părere cu tine trebuie tratați cu aceeași decență și indulgență. În fond, dacă am fi fost toți la fel din anii 40, azi ne închinam la zvastici, nu la cruci sau la curcubeu.
  7. USR, autorul scandalului care a reinflamat relațiile dintre conservatorii sexuali și progresiștii sexuali, ar trebui să-și ceară scuze public. Nu poți face dintr-o opinie care e doar tangențial opusă obiectivelor LGBT un veritabil inamic al partidului. Nu când ai o majoritate covârșitoare de membri căsătoriți, cu copii, care merg la biserică. Nu când te-ai aliat cu două partide, Forța Dreptei și Mișcarea Populară, care sunt pe partea opusă ție. Pentru că arăți la fel de meschin la PDSR-ul anilor 90 și pare că vrei doar să-l înghesui pe listă pe Dan Barna.

În final, recomand tuturor cititorilor acestui articol: în loc să-ți bați capul cu ce-și bagă unii în diverse găuri, mai bine ai fi atent la ce-ți scot politicienii din portofel. Pentru că, atunci când e vorba să te fure, ăștia chiar nu țin cont dacă ești hetero sau gay.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: