Scandal în Opoziție. Din PMP se cere ruperea alianței cu USR

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Scandal în Opoziție. Din PMP se cere ruperea alianței cu USR. PMP a ratat intrarea în Parlamentul României, la legislativele din 2020, după ce obținuse un scor bun la europarlamentare, câștigând două mandate, și la locale. Acum, formațiunea condusă de Eugen Tomac încearcă, fără succes, o alianță cu partidele de dreapta. USR, al lui Cătălin Drulă, și Forța Dreptei, cu Ludovic Orban, sunt cele două formațiuni cu care PMP vrea să meargă în anul electoral 2024.

Însă, scandalul care a lovit USR, prin dinamitarea Elenei Lasconi chiar de către fiica sa pe motiv că susține familia tradițională, poate să lovească și PMP. Cel mai cunoscut membru al partidului, Mihail Neamțu, cere ruperea alianței electorale cu USR. În caz contrar, Neamțu ar putea renunța la carnetul de membru de partid și își va da demisia din PMP, dar nu înainte de ”o discuție cu membri din județe și sigur că totul se va încheia cu câteva decizii clare”

”Cea mai performantă persoană din USR e scoasă de pe listele partidului la europarlamentare. Nu spun eu, au spus-o cei din USR în nenumărate ocazii că Elena Lasconi este cel mai performant primar și acesta e motivul pentru care au propulsat-o prima pe listele USR la alegerile europarlamentare din 2024.

Cum spuneam, dacă ești creștin ortodox și susții familia creștină, ești imediat atacat de către milițiile ideologice formate din radicalii Stângii intolerante.

Nu mai contează libertatea de exprimare, libertatea de conștiință sau meritul, profesionalismul unei persoane. Acolo ești bun dacă reciți versurile progresismului ideologic.

Da, Elena Lasconi a spus că a votat DA la referendumul din 2018, așa cum au votat milioane de români. În plan politic, nu pot decât să cer Partidului Mișcarea Populară o delimitare imediată de USR și ruperea oricăror formule de asociere în privința viitoarelor alegeri.

Un partid creștin, așa cum e PMP, format în proporție de peste 90% din membri creștini, nu poate merge într-o alianță de alegeri, cu atât mai mult la alegerile europarlamentare unde se cunosc grupurile politice din UE și unde cele două partide sunt pe poziții total opuse atunci când vine vorba de familie.

E un apel la conducerea actuală a partidului, urmând ca în zilele viitoare să am o discuție cu membri din județe și sigur că totul se va încheia cu câteva decizii clare și în ceea ce mă privește.

PMP poate intra în Parlamentul European pe propriile picioare dacă iese în fața românilor cu un candidat credibil și în așteptările electoratului nostru.”, anunță Mihail Neamțu.

Liderii PMP şi USR, vizită în Alba Iulia

Preşedinţii PMP şi USR, Eugen Tomac şi Cătălin Drulă, au fost sămbătă în Alba Iulia. „În capitala Unirii tuturor românilor, am dat semnalul unităţii tuturor forţelor politice de Dreapta!”, a afirmat Tomac care a adăugat că 2024 va fi „anul luptei între bine şi rău, anul în care vom alege între Est şi Vest, anul în care vom putea decide între stagnare şi evoluţie, anul în care vom scoate România din ghearele baronilor vopsiţi cu mult roşu sau galben”.

PMP a votat pentru crearea unei alianțe politice cu USR și Forța Dreptei

La propunerea Consiliului Executiv Național, Colegiul Național al Partidului Mișcarea Populară a votat, luna trecută, pentru crearea unei alianțe politice cu USR și Forța Dreptei. Decizia a fost votată cu unanimitate de către structura națională de conducere a PMP, iar președintele Eugen Tomac a fost mandatat să reprezinte PMP în relația cu cele două partide.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL