Șeful Sputnik Moldova, expulzat. Însărcinatul cu afaceri al R. Moldova la Moscova, convocat la MID rus

Vitalii Denisov
Sursa foto: captură video

Însărcinatul cu afaceri al R. Moldova la Moscova a fost convocat la Ministerul de Externe al Rusiei în legătură cu expulzarea șefului Sputnik Moldova, Vitalii Denisov. Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvânt al MID-ului rus, Maria Zaharova, pentru TASS, preluată de DeschideMD.

Zaharova a încercat să prezinte expulzarea lui Denisov drept încă un pas al autorităților de la Chișinău spre distrugerea statalității R. Moldov și a lansat noi acuzații la adresa președintelui Maia Sandu, afirmând că nimeni nu a mai încălcat atâtea legi ale R. Moldova ca guvernarea PAS.

Șeful Sputnik Moldova a fost expulzat

Şeful Sputnik Moldova, Vitalii Denisov, a fost expulzat, miercuri, din Republica Moldova şi declarat persoană indezirabilă pe o perioadă de 10 ani, pentru ingerinţă în treburile interne ale ţării.
Anunţul autorităţilor de la Chişinău a declanşat o reacţie critică din partea purtătoarei de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, care acuză că nu este respectată libertatea presei şi dă asigurări că vor exista, cu siguranţă, măsuri de răspuns din partea Moscovei.

„Un cetăţean rus în vârstă de 56 ani, conform actului emis de către Inspectoratul General pentru Migraţie, a fost declarat persoană indezirabilă în Republica Moldova pentru o perioadă de zece ani.  Conform procedurilor, persoana a fost îndepărtată sub escortă de pe teritoriul Republicii Moldova. Măsura de îndepărtare a străinului  a fost dispusă în legătură cu implicarea acestuia în treburile interne ale Republicii Moldova, fapt care pune  în pericol securitatea informaţională a ţării noastre”, a comunicat miercuri Inspectoratul General pentru Migraţie (IGM), confirmând ulterior că este vorba despre şeful Sputnik Moldova, Vitalii Denisov, scrie NewsMaker, potrivit News.ro.

În acest sens, Denisov a fost condus la Aeroportul Internațional Chișinău, fiind obligat să părăsească teritoriul R. Moldova.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: