Scandal la nivelul ADU. Eșecul startului de campanie generează nemulțumiri profunde în rândul celor trei partide

Polul de dreapta
Sursa foto: Facebook

După mitingul ratat de Alianța Dreapta Unită la Timișoara, un scandal intern mocnește la nivelul acestei construcții politice. Mai multe voci din Alianță (formată din USR, PMP și FD) cer ca responsabilii pentru acest eșec organizatoric să fie sancționați și chiar demiși. Alții merg, însă, și mai departe, solicitând ruperea Alianței.

Starea explozivă care domnește în ADU ține de diferențele ideologice, dar și de interesele contradictorii ale celor trei partide care formează Alianța. Nemulțumirile au fost acumulate în timp, o bună parte din activul USR opunându-se încă de la început unei alianțe cu PMP și Forța Dreptei.
Conflictele dintre organizațiile celor trei partide au tot apărut în timp, inclusiv la momentul formării listelor electorale. Ratarea mitingului de start al campaniei electorale a umplut însă paharul de nemulțumiri.

Astfel, sala Olimpia din Timișoara, locul unde s-a desfășurat evenimentul de lansare a campaniei ADU, a fost pe jumătate goală. Mai mult, discursurile vorbitorilor de pe scenă nu au reușit să-i anime pe cei câțiva spectatori care erau în sală.
Acest lucru i-a determinat pe mulți să pună la îndoială capacitatea liderilor ADU – Orban, Drulă și Tomac – în a fi locomotive electorale în alegerile din 9 iunie.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: