PSD: Gabriela Firea este în continuare candidatul nostru la Primăria Capitalei

Gabriela Firea
Sursă foto: INQUAM Photos/OctavGanea

Invitat în studioul Puterea Știrilor, Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a anunțat că Gabriela Firea rămâne în continuare candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, în ciuda faptului că fostul edil a scăzut simțitor în sondaje, după scandalul privind „azilele groazei”.

„Partidul Social Democrat nu are în acest moment un alt candidat votat pentru Primăria Capitalei. Candidatul nostru la Primăria Capitalei este în continuare Gabriela Firea. Dinamica este una foarte mare în preferințele electoratului. Dacă făceam acest sondaj înainte de acel scandal (n.r – scandalul privind „azilele groazei”), lucrurile ar fi stat cu totul altfel. E evident.

Mai e 1 an începând de astăzi până la alegerile locale. Nu știm care va fi evoluția în zona electoratului bucureștean, dar Partidul Social Democrat are un candidat și va avea un candidat care să poată câștiga Primăria Capitalei, să poată să și conducă, nu să facă ce a făcut Nicușor până acum(…).

Oamenii vor oameni care au mai făcut. Și asta mă liniștește într-un fel, pentru că nu cred că actuala garnitură de primari din celelalte sectoare va mai avea vreo șansă, pentru că acești primari nu au făcut, din păcate, mai nimic pentru București”, a declarat Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, la Puterea Știrilor.

Scădere semnificativă pentru Gabriela Firea în sondaje

Ex-primarul Capitalei, Gabriela Firea, nu mai ocupă în prezent primul loc în preferințele politice ale bucureștenilor, acesta fiind ocupat chiar de către un coleg de partid – Daniel Băluță, primarul PSD al Sectorului 4, potrivit unui sondaj realizat de CURS în perioada 18-30 august.

Pe locul 2 în clasament este Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, la egalitate cu edilul Cristian Popescu Piedone. În topul celor 16 personalități politice propuse bucureștenilor se află și actualul premier Marcel Ciolacu, cotat cu 30% la capitolul încredere, urmat de actualul primar general Nicușor Dan, cu 26%, și de fostul primar și ministru Gabriela Firea, cu 23%.

Potrivit sondajului CURS, George Simion, liderul AUR, întrunește 15% din aprecierile bucureștenilor, la egalitate cu președintele PNL, Nicolae Ciucă.

Președintele Klaus Iohannis are parte de încrederea a 12% dintre bucureșteni.

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, și Diana Șoșoacă, președintele partidului SOS România, nu au atins procentul de 10% la nivelul Bucureștiului, cei doi se află la egalitatea în preferințele bucureștenilor, cu 8% încredere.

Clasamentul complet:

Sursa: CURS

 

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: