Schengen: Eurodeputatul Victor Negrescu îi va trimite o scrisoare cu argumente tehnice cancelarului Austriei

Victor Negrescu
Sursa foto: Facebook / Victor Negrescu

Eurodeputatul Victor Negrescu îi va trimite o scrisoare cancelarului austriac Karl Nehammer în care va prezenta o serie de argumente tehnice pentru aderarea României la spaţiul Schengen, subiect care urmează să fie discutat la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne la începutul lunii decembrie, la un an după ce Austria s-a opus intrării ţării noastre şi a Bulgariei în spaţiul european de liberă circulaţie.

”În cazul României nu există niciun fel de argument împotriva aderării la spaţiul Schengen. Mai mult decât atât, noi avem argumente suplimentare. În calitate de eurodeputat, îi voi trimite o scrisoare cancelarului austriac Nehammer în care voi prezenta o serie de argumente tehnice. De exemplu, faptul că România este primul stat care implementează proiectul-pilot cu Comisia Europeană pentru securizarea frontierelor, un proiect de succes ce va fi extrapolat la nivel european date fiind reuşitele României. Numărul de persoane care încearcă să treacă ilegal frontiera României a scăzut, numărul de migranţi ilegali care ajung în România a scăzut, numărul de solicitări de azil din partea unor migranţi ilegali a scăzut şi, în baza acestor rezultate pozitive, astăzi România îşi oferă expertiza ţărilor din Balcanii de Vest, de unde provine de fapt acel val de migranţi de care se sperie guvernul în dreapta din Austria, iar asta dovedeşte că avem capacitatea de a sprijini zona de liberă circulaţie”, a spus Negrescu într-o declaraţie acordată Agerpres.

În plus, recent au fost aprobate noi cerinţe tehnice pentru spaţiul Schengen pe care România le îndeplineşte, deşi există state în zona de liberă circulaţie care nu le îndeplinesc şi care au promis că în câţiva ani vor implementa mecanismele de digitalizare prevăzute în noul regulament european.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: