Schimb istoric de deținuți între SUA și Rusia. Pe listă: reporterul Wall Street Journal Evan Gershkovich 

Sursa foto: X

Rusia îi eliberează pe reporterul Wall Street Journal Evan Gershkovich şi pe fostul puşcaş marin american Paul Whelan ca parte a unui schimb major de deţinuţi cu SUA, potrivit unor persoane familiarizate cu situaţia citate de Bloomberg.

Cei doi, încarcerați în Rusia pe baza unor acuzații de spionaj pe care atât ei, cât și SUA le neagă, sunt în drum spre destinații din afara Rusiei. SUA și aliații săi vor returna Rusiei deținuții pe care îi dețin în cadrul acordului, au declarat aceste persoane, solicitând anonimatul pentru a discuta chestiuni care nu sunt încă publice.

Este eliberat și disidentul Vladimir Kara-Murza

Kremlinul îl eliberează, de asemenea, pe disidentul Vladimir Kara-Murza ca parte a acordului, a declarat un oficial european sub rezerva anonimatului.

Activist cu dublă cetățenie ruso-britanică, Kara-Murza, în vârstă de 42 de ani, a fost un militant perseverent împotriva regimului președintelui Vladimir Putin și a fost condamnat în aprilie anul trecut la o pedeapsă record de 25 de ani de închisoare pentru trădare și alte acuzații pentru că a criticat invazia Rusiei în Ucraina.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: