Schimbare radicală în toate marile magazine care vând alimente, se dau amenzi de 20.000 de lei

Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea pentru stoparea risipei alimentare, o iniţiativă legislativă susţinută de USR. Consumatorii vor putea beneficia de preţuri reduse la alimente înainte de data expirării şi va fi simplificată procedura prin care organizaţiile neguvernamentale pot să primească alimente care nu au grad mare de perisabilitate.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea potrivit căreia magazinele alimentare sunt obligate să vândă cu preţ redus produsele aflate aproape de expirarea termenului de valabilitate şi să doneze alimentele pe care nu le mai comercializează.Astfel, consumatorii vor putea beneficia de preţuri reduse la alimente înainte de data expirării. Amenda pentru nerespectare e de până la 20.000 de lei.

Supermarketurile riscă amenzi de 20.000 de lei, legea a trecut de Camera Deputaţilor şi merge la Klaus Iohannis pentru promulgare
Dacă alimentele nu mai pot fi destinate consumului uman, acestea trebuie direcţionate către adăposturile de animale, iar în final ele pot deveni compost sau biogaz.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: