Schimbări la ajutorul de încălzire! Ce vor face pensionarii care au primit pensii mai mari?

Sursa foto: mfe.gov.ro

Sunt anunțate mai multe schimbări la ajutorul de încălzire, iar premierul Marcel Ciolacu a anunțat ce vor face pensionarii care au primit, după recalculare, pensii mai mare.

Schimbări la ajutorul de încălzire! Ce vor face pensionarii care au primit pensii mai mari?

Premierul Marcel Ciolacu a declarat recent că seniorii ale căror pensii au crescut în urma recalculării vor continua să primească ajutor pentru încălzire. El a precizat că noile sume rezultate din recalcularea pensiilor nu vor afecta dreptul la acest sprijin, rămânând valabil ultimul talon de pensie emis înainte de recalculare. Prin această măsură, guvernul dorește să asigure că un număr cât mai mare de pensionari va continua să beneficieze de ajutor în perioada următoare.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a confirmat că ajutorul pentru încălzire și suplimentul pentru energie (fie că este vorba de energie termică, gaze naturale, energie electrică sau alte surse) vor fi acordate și în iarna 2024-2025.

El a subliniat că, potrivit unei ordonanțe de urgență adoptate de Guvern, majorarea pensiilor nu va fi luată în considerare la stabilirea dreptului la aceste forme de sprijin. Pensionarii vor trebui să prezinte ultimul talon de pensie dinaintea recalculării pentru a beneficia de ajutor, iar măsura va fi aplicată în perioada 1 septembrie 2024 – 15 octombrie 2025.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: