Schimbările anului pentru 1,7 milioane de șoferi

foto: PSNews
foto: PSNews

După prelungirea valabilității polițelor emis de Euroins și dublarea termenului în care o poliță RCA poate intra în vigoare, autoritățile vin cu o a treia măsură menită să calmeze piața și să ajute șoferii. La propunerea Autorității de Supraveghere Financiară(ASF) perioada cu prețuri mxime limitate prin lege se va prelungi până la finalul acestui an.

Introdusă prin HG în 11 aprilie, la puțin timp după ieșirea din piață a Euroins, companie care avea un deficit de solvabilitate de peste 400 de milioane de euro, stabilirea prețurilor RCA la un nivel maxim egal cu cel din 28 februarie 2023 va fi prelungită. ASF a trimis deja la Guvern proiectul de act normativ care extinde efectele HG până la finalul acestui an, iar executivul a analizat deja în primă lectură actul.

Practic, prețurile nu vor putea fi mai mari decât cele din 28 februarie, înainte de ieșirea Euroins adică, însă plafonul maxim se referă la prețurile practicate e fiecare societate de asigurări în parte, pentru fiecare segment de clienți.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: