Scumpiri tot mai mari la mâncare, în România. Ce alimente de bază au avut prețuri dublate

Sursa foto: Facebook

Românii scot mai mulţi bani din buzunar pentru un coş de cumpărături, de la un an la altul. Mai exact, în ultimii patru ani, multe produse de bază s-au scumpit simţitor. Preţurile pentru unele sortimente din carne de porc şi de pui s-au dublat.

Românii plătesc mai mult, de la un an la altul, pentru coșul de cumpărături. În patru ani, câteva produse esențiale s-au scumpit simțitor. Cel mai mult s-au scumpit produsele din carne. De exemplu, carnea de porc, cotlet feliat, și-a dublat prețul. Dublu plătim și pentru sortimente de carne de pui.

Însă produsele din carne nu sunt singurele care s-au scumpit. Plătim mai mult și pentru pâine, lactate ori legume! Un coș în care punem lapte, cartofi, pâine, 1 kg de carne de pui, unul de porc și un kilogram de salam este mai scump cu 43 de lei față de acum patru ani. În 2020 același coș ne costa 72, 44 lei. Acum prețul este 115,86 lei.

Tot într-un an electoral, în 2014, oficiali ai Ministerului Agriculturii sperau ca, până în 2020, cheltuielile românilor cu mâncarea vor scădea simțitor. Principala țintă era atunci ca toate produsele agricole să fie transformate în produse alimentare, astfel încât necesarul intern de pe piaţă să fie satisfăcut aproape 100%. 10 ani mai târziu, ținta nu a fost atinsă, iar prețurile sunt tot mai mari.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: