Se cere scutirea de austeritate a Complexului Energetic Valea Jiului

Sursă foto: X

Ministerul Energiei cere Guvernului scutirea companiei de stat Complexul Energetic Valea Jiului (CEVJ), care grupează termocentrala Paroșeni și minele de huilă din zonă, de la aplicarea prevederilor așa-numitei ″Legi a austerității″ (nr. 296/2023), care interzice acordarea de premii, prime, bonusuri și alte drepturi de natură salarială similare societăților de stat care ″au înregistrate pierderi contabile din anii precedenți și nerecuperate și/sau înregistrează pierderi contabile în anul curent″.

″Începând cu data de 01.11.2022, CEVJ a funcționat cu un număr de 9 salariați și un buget de venituri și cheltuieli fundamentat la capitolul cu veniturile prognozate a se obține din vânzarea unui număr nesemnificativ de active rămase de la Societatea Națională Închideri Mine Valea Jiului SA. Cum valorificarea activelor nu s-a realizat, societatea a încheiat anul 2022 și primele 9 luni ale anului 2023 cu pierdere″, se arată într-un document analizat de Profit.ro.

Legea nr. 296/2023 prevede și posibilitatea ca unele companii de stat să fie scutite de restricții, parțial sau total, pe baza unor ″analize fundamentate″, din care să rezulte modul în care le este afectată activitatea.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL