Tot mai multe spitale din țară redeschid secțiile pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2, pe fondul creșterii numărului de îmbolnăviri din ultima perioadă. În același timp, sunt înregistrate tot mai multe cazuri de long-COVID, iar cercetătorii caută să dezvolte un test care să diagnosticheze această boală.
Spitalele din Brașov și Bârlad sunt doar două exemple de instituții sanitare care au redeschis în septembrie pavilioanele de boli infecțioase pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2.
La București, la cel mai mare spital de infecțioase din țară – Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof.dr. Matei Balș“, secțiile de pacienți cu COVID-19 nu s-au închis niciodată de la debutul pandemiei. Potrivit dr. Adrian Marinescu, directorul medical al instituției sanitare, în acest moment, sunt internați circa 150 de pacienți cu COVID-19: „Acum izolăm la nivel de salon, și ca urmare internăm în toate secțiile spitalului“, a explicat directorul medical.
Săptămâna trecută, în România, s-au înregistrat peste 15.000 de cazuri noi de COVID-19, iar specialiștii apreciază că numărul se va dubla în săptămânile care urmează. Deși pacienții internați în acest moment nu reprezintă cazuri grave de îmbolnăvire, aceștia au nevoie de monitorizare, fiind din categoria persoanelor vulnerabile.
Vaccin actualizat, disponibil din toamnă
La începutul lunii septembrie, Comisia Europeană a autorizat vaccinul Pfizer actualizat pentru varianta XBB 1.5 – Omicron, care va fi disponibil în această toamnă pentru toate țările membre interesate. Se așteaptă va noul vaccin actualizat să crească protecția imunitară în fața noilor variante dominante și a celor emergente actuale. „Acest vaccin marchează o nouă piatră de hotar în lupta împotriva infecției. Este a treia adaptare a vaccinului care răspunde la noile variante de COVID-19“, potrivit Comisiei Europene.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News