SURSE Liberalii au votat în unanimitate să susțină comasarea alegerilor. Urmează discuții în coaliție

Sursa: foto Inquam Photos / Octav Ganea

Liberalii au votat miercuri în unanimitate, în şedinţa Biroului Politic Naţional, să mandateze conducerea PNL pentru începerea discuţiilor în coaliţie privind comasarea alegerilor, au precizat surse liberale.

Conducerea PNL a discutat despre subiectul comasării alegerilor şi a decis să mandateze conducerea partidului să înceapă discuţiile, în coaliţie, pe acest subiect.

Europarlamentarul Daniel Buda a declarat în şedinţa PNL că nu există niciun impediment pentru comasarea alegerilor, fiind vorba despre o decizie politică, el precizând că în acest moment sunt şapte state din UE în care s-au comasat alegerile din acest an.

„Nu există niciun impediment pentru comasarea alegerilor. Sigur că este vorba de o decizie politică. Trebuie avut în vedere câteva elemente: în 7 state din UE sunt comasate alegerile în acest an (Irlanda, Malta, Belgia etc). Avem precedentul”, le-a transmis Daniel Buda liberalilor prezenți, potrivit unor surse liberale.

DETALII AICI: SURSE Daniel Buda, în ședința BPN: Nu există niciun impediment pentru comasarea alegerilor

La rândul lui, deputatul Roman a spus că din banii economisiţi de Guvern în urma comasării alegerilor poate fi finanţată ridicarea pragului pentru neimpozitarea pensiilor, impactul financiar fiind de 2 miliarde de lei.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL