SURSE Daniel Buda, în ședința BPN: Nu există niciun impediment pentru comasarea alegerilor

Sursa foto: Daniel Buda

Europarlamentarul Daniel Buda a declarat miercuri, în ședința BPN al PNL, că nu există niciun impediment pentru comasarea alegerilor.

„Nu există niciun impediment pentru comasarea alegerilor. Sigur că este vorba de o decizie politică. Trebuie avut în vedere câteva elemente: în 7 state din UE sunt comasate alegerile în acest an (Irlanda, Malta, Belgia etc). Avem precedentul”, le-a transmis Daniel Buda liberalilor prezenți, potrivit unor surse liberale.

PSD și PNL au ședințe ale conducerilor în format extins pe tema luării unei decizii privind comasarea sau nu a unor alegeri din 2024. Deși inițial reticenți, cei social-democrații ar putea accepta varianta europarlamentare cu locale.

Modificări de acte normative

Cert e că partidele trebuie să decidă rapid ce vor, pentru că la nivel legislativ trebuie să facă unele modificări, ca să poată justifica de ce aleg pe cei din teritoriu cu mai bine de trei luni înainte de terminarea mandatului. Un prim act normativ de modificat e Codul Administrativ, ordonanță de urgență unde e prevăzută durata mandatelor primarilor, consilierilor și șefilor de CJ.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL