Sebastian Burduja, BILANȚ la nouă luni de mandat. 20 de realizări bifate ca ministru al Energiei

Sursa foto: Facebook / Sebastian Burduja

Sebastian Burduja și-a anunțat pe facebook raportul de activitate, cu principalele rezultate la Ministerul Energiei. Acesta a mărturisit în postarea făcută că mandatul de ministru este o mare răspundere, iar portofoliul are o complexitate aparte.

Sebastian Burduja, președintele PNL București și unul dintre aspiranții la fotoliul de primar al Capitalei, a vorbit la Digi24 despre coabitarea cu Partidul Social Democrat într-o coaliție de guvernare.

„1. Am asigurat un preț corect și stabil la facturile românilor. Schema de plafonare-compensare ne-a furnizat a cincea cea mai ieftină energie electrică și al patrulea cel mai ieftin gaz din UE (date Eurostat). M-am obișnuit deja că lucrurile bune nu fac știri, dar e important să știm cu toții. Mai mult, prin OUG-ul pus în dezbatere vineri, vom avea prețuri și mai mici, în condiții normale.

2. Am depășit fără nicio problemă sezonul rece. Așa cum am promis, gazele au fost la un nivel record în depozite, iar românii nu au tremurat de frig în casele lor. Și i-am susținut constat pe frații noștri de peste Prut.

3. Am accelerat programul nuclear civil românesc. Retehnologizarea unității 1, proiectul unităților 3 & 4, respectiv proiectul reactoarelor modulare de mici dimensiuni (SMR) sunt acum în grafic. Am securizat finanțări adiționale de 4 miliarde EUR de la Canada și Italia. Am început investiția în prima instalație de detritiere din Europa, la Cernavodă, cu sprijin coreean.

4. Am dat drumul la marile investiții pentru gazul românesc: am început proiectul Neptun Deep (peste 90% dintre fonduri sunt contractate deja și suntem în linie dreaptă pentru 2027), am reînceput forajele în perimetrul Caragele, cel mai promițător zăcământ românesc pe uscat. Centrală pe gaz de la Iernut va fi și ea finalizată, după o lungă așteptare. Iar din PNRR am semnat contractele pentru noile centrale în cogenerare de la Craiova (300MW), Constanța, Arad și Râmnicu Vâlcea. Am semnat contractele pentru grupurile pe gaz de la Ișalnița 875MW și Turceni 475MW, dar și pentru 8 parcuri solare (735MW) pentru reinventarea Complexului Energetic Oltenia”.

Сiteste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: