Secretar de stat de la Finanțe: Opțiunea PNL privind cota unică este foarte clară

Marius Alin Andries

Marius Alin Andries, secretar de stat în Ministerul de Finanțe, susține că „opțiunea PNL privind cota unică este foarte clară”. Acesta transmite, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, că decizia privind impozitul pe veniturile din salarii și asimilate salariilor – impozitare progresivă versus cota unică – este una politică.

Mesajul lui Marius Alin Andries:

Am participat astăzi la a XX-a ediție a Conferinței Anuală de Taxe “Tradiție și inovație în fiscalitate. Mereu cu un pas înaintea timpului” organizată de PwC Romania.
Ministerul de Finanțe este responsabil de politica fiscală și avem ca obiectiv, pe de o parte, o analiză, pe de altă parte, crearea unui sistem fiscal mai echitabil și mai eficient.

Prin componenta de reformă fiscală din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Ministerul Finanțelor și-a asumat revizuirea cadrului fiscal, respectiv alinierea sistemului de impozitare cu actuala și viitoarea etapă de dezvoltare economică a României, prin îmbunătățirea structurii veniturilor fiscale precum și eliminarea distorsiunilor și lacunelor din sistemul fiscal.

Asa cum am spus și în cadrul conferinței, decizia privind impozitul pe veniturile din salarii și asimilate salariilor – impozitare progresivă versus cota unică – este una politică.

Opțiunea Partidul Naţional Liberal privind cota unica este una foarte clară și a fost exprimată de domnul președinte Nicolae Ionel Ciucă.

„PNL a introdus și a apărat cota unică în ultimii 20 de ani. Este un element ideologic al nostru, o linie roșie peste care nu vom trece. Nu vom fi de acord cu creșterea taxelor pentru români sau cu un sistem de impozitare progresiv.
Vrem ca românii care muncesc să nu fie îngenuncheați de taxe mari, iar companiile care produc un profit curat să nu fie penalizate dacă au reușit pe piața liberă. România este mai competitivă cu cota unică. Doar așa vom continua să atragem investitori care să contribuie la dezvoltarea României, așa cum s-a întâmplat în ultimele două decenii de dezvoltare”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: