Secretarul general al Guvernului: Investiţiile în sectorul energetic sunt foarte importante şi trebuie accelerate

Sursa foto: Facebook/Abrudean Mircea

Secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, care a vizitat, marţi, compania Prime Batteries Technologies, având capital majoritar românesc, afirmă că investiţiile în producţia de energie verde şi dezvoltarea capacităţilor de stocare a acesteia sunt o prioritate pentru Executiv.

Potrivit unui comnunicat de presă transmis, marţi, de Guvern, Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului, şi Alina Jalea, consilier de stat la Cancelaria prim-ministrului, au vizitat compania Prime Batteries Technologies.

”Având capital majoritar românesc, compania deţine singura fabrică de baterii specializată din Europa pentru aplicaţiile industriale şi stocarea de energie şi este unul dintre cei cinci producători majori europeni de baterii Litiu-Ion. Vizita a fost coordonată de Vicenţiu Ciobanu, director general, administrator şi acţionar/membru fondator al companiei”, a transmis Executivul.

Potricvit datelor tranmise de Guvern, Prime Batteries Technology SRL deţine în Cernica o capacitate de producţie baterii Litiu-Ion de circa 0,2 GWh anual şi are o perspectivă de extindere pentru o capacitate de zece ori mai mare decât cea actuală, adică peste 2GWh, iar în următorii 2 ani cu încă 6GWh.

”Compania proiectează, produce şi comercializează baterii Litiu-Ion şi pachete de baterii personalizate, din 2016. Produce sisteme de stocare pentru producţia energiei electrice verzi din surse regenerabile (fotovoltaice şi eoliene) şi pentru mobilitate electrică (autovehicule electrice – autobuze, utilaje portuare, vehicule de agrement, maşini agricole), cât şi pentru ambarcaţiuni maritime”, a mai transmis Guvernul.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: