Sectorul 4, București: Nou azil al groazei

azil
Sursa foto: freepick

În urma unui apel anonim primit de Secția 16 Poliție, în 22 august, la ora 23:23, potrivit căruia la adresa respectivă funcționează un azil de bătrâni unde aceștia sunt cazați în condiții improprii, polițiștii au merss la fața locului pentru verificări.

Ei au constatat că, la adresa respectivă, funcționează azilul de bătrâni, „La Vecinul cel Bun”, iar în locație au fost identificate 50 persoane aflate în întreținere, dintre care 18 erau la demisolul clădirii, dormind pe diverse saltele şi o canapea.

Administratorul azilului a declarat că persoanele care dormeau la subsol au fost cazate în acel loc, deoarece la etajele superioare ale azilului se efectuau lucrări de renovare, dispuse în controalele anterioare de instituțiile cu atribuții în domeniu, arată Digi24.

Același administrator al azilului din strada Alunişului, sector 4, a precizat că societatea a mai fost sancţionată contravenţional anterior, pentru încălcarea legislației în domeniu şi că stabilimentul nu deţine licență de funcționare, fiind în curs de obținere. Azilul în cauză a fost închis în urma unui control efectuat de o echipă complex, în luna iulie.

La fața locului au mers echipaje SMURD, ale ambulanței, pompieri şi DGASPC, care au efectuat verificări specifice.

În urma evaluărilor, medicii au constatat că persoanele cazate nu se aflau în situații ce ar fi necesitat transportul la spital, ele având probleme de sănătate specifice vârstei înaintate. Având în vedere aceste aspecte, nu s-a dispus transportarea la spital sau relocarea vreuneia dintre persoanele în cauză.

La adresă a fost instituită paza cu un echipaj al Secției 16 Poliție precum şi cu un echipaj al Jandarmeriei, urmând ca în această dimineață să fie efectuate verificări suplimentare. De asemenea, la adresă a rămas un echipaj al ambulanței pentru a prelua persoane în caz de nevoie.

Autor

  • Oana Voicu

    Oana Voicu, redactor PS News. Cu o experiență de 5 ani în presa online, a terminat Facultatea de Jurnalism și Știintele Comunicării.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: