Suplimentarea posturilor de procurori la DIICOT, pe agenda ședinței de Guvern

Sursa foto: Facebook / Guvernul României

Suplimentarea cu 25 de posturi de procurori la DIICOT, modificări ale Codului penal privind evadarea, dar şi ratificarea unui acord cu Ucraina privind recunoaşterea reciprocă a actelor de studii figurează pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Guvernului.

Numărul posturilor de procurori din cadrul DIICOT urmează să fie suplimentat cu 25 (de la 306 la 331 de posturi), conform unui proiect de hotărâre de guvern. De asemenea, numărul de posturi de personal auxiliar de specialitate, economic şi administrativ se va suplimenta cu 20 de posturi de grefieri şi 5 posturi de personal economic şi administrativ (de la 310 la 335 posturi).

Conform notei de fundamentare, o parte dintre cele 25 de posturi de procurori vor fi alocate Secţiei de combatere a traficului de droguri din cadrul structurii centrale, pentru înfiinţarea unui serviciu specializat în combaterea traficului stradal de droguri pe raza municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov (7 posturi de execuţie +1 post de conducere). Celelalte posturi urmează să fie alocate, raportat la situaţia operativă şi necesităţi, structurilor teritoriale care înregistrează creşteri masive ale numărului de cauze penale vizând traficul de droguri/psihoactive, „preponderent ca urmare a unor festivaluri, concerte, turism, centre universitare mari, de pildă Serviciul Teritorial Constanţa, unde urmează a fi înfiinţat un Birou antidrog, care să acopere întreg judeţul Constanţa, cât şi Tulcea”.

Pe ordinea de zi figurează şi un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Codului penal. Astfel, urmează să fie asimilată evadării fapta persoanei condamnată la pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau la pedeapsa închisorii care nu se prezintă la poliţie în vederea punerii în executare a pedepsei în termen de şapte zile de la data la care hotărârea prin care s-a dispus executarea pedepsei a rămas definitivă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: