Mai multe măsuri au fost adoptate, duminică, într-o şedinţă de lucru desfăşurat la sediul MAI, în contextul avertizărilor meteo şi hidrologice. Astfel, s-a dispus evacuarea persoanelor din zonele de risc din 23 de localităţi din judeţul Galaţi, consolidarea cu saci de nisip a digurilor din judeţele Galaţi şi Vaslui, dar şi dublarea efectivelor la Inspectoratele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă aflate sub avertizare cod portocaliu şi roşu.
La sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc, duminică, o sedinţă de lucru la care a participat viceprim-ministrul, ministrul afacerilor interne, Cătălin Predoiu, şeful DSU, dr. Raed Arafat, prim-adjunctul inspectorului general al IGSU, colonelul Florea Constantin şi alţi reprezentanţi din cadrul MAI. În urma şedinţei, au fost stabilite o serie de măsuri preventive pentru gestionarea situaţiei, menite să protejeze, în primul rând, vieţile cetăţenilor din zonele cu risc ridicat, precum şi bunurile acestora.
Astfel, pentru eficientizarea misiunilor de răspuns s-a dispus evacuarea preventivă a persoanelor din zonele de risc de la nivelul a 23 de localităţi din judeţul Galaţi (Băneasa, Bălăbăneşti, Bereşti, Bereşti-Meria, Barcea, Corod, Corni, Costache Negri, Cudalbi, Cuza Vodă, Fârţăneşti, Folteşti, Frumuşiţa, Griviţa, Jorăşti, Măstăcani, Pechea, Piscu, Slobozia Conachi, Suhurlui, Târgu Bujor, Tudor Vladimirescu, Valea Mărului).
Totodată, s-a dispus executarea unor lucrări de consolidare a digurilor cu saci de nisip în judeţele Galaţi şi Vaslui, în zonele cu potenţial pericol, din cauza depunerilor şi colmatării cursurilor de apă ca urmare a precipitaţiilor şi viiturilor manifestate în perioada anterioară.
Alte măsuri se referă la transmiterea prognozelor, avertizărilor, înştiinţărilor şi informărilor, privind producerea fenomenelor meteorologice/hidrometeorologice periculoase către autorităţile competente, în vederea dispunerii măsurilor specifice care se impun; menţinerea în stare de operativitate a tuturor categoriilor de mijloace şi echipamente pentru asigurarea acţiunilor de răspuns, astfel încât, la ordin, manevra de forţe şi mijloace să se realizeze în cel mai scurt timp; instituirea permanenţei la nivelul autorităţilor locale din zonele aflate sub avertizare de fenomene hidrometeorologice periculoase; monitorizarea în teren a cursurilor de apă vizate de avertizările/atenţionările hidrologice periculoase emise.
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News