Șeful Casei de Pensii a anunțat valoarea la care vor ajunge veniturile seniorilor

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice, a anunțat care este valoarea la care vor ajunge toate cele cinci milioane de pensii din România.

Șeful Casei de Pensii susține că noua lege a pensiilor vine cu o noutate: la calculul pensiei se va ține cont și de sporuri, al treisprezecelea salariu, plata cu ora, dar și premiile câștigate pentru care s-au plătit dări la stat.

De asemenea, acesta promite că, după recalculare, nicio pensie nu va scădea, iar în cazul în care cuantumul pensiei va fi mai mic după noua formulă, se va menține venitul actual.

„Aș vrea să spun din capătul locului că la această lege s-a lucrat foarte intens în ultima perioadă. Atât colegii mei de la Casa Națională de Pensii Publice, cât și colegii de la Ministerul Muncii. S-au făcut eforturi supraomenești aproape pentru a reuși să dăm acest draft final de lege. Este o lege bună pentru actualii pensionari și pentru viitorii pensionari.

Cea mai importantă precizare pe care vreau să o fac cu privire la noua lege este faptul că numai prin noua formulă de calcul reușim să eliminăm inechitățile care s-au acumulat de-a lungul timpului în sistem. Au fost mai multe legi în vigoare de-a lungul timpului, acel număr total de punctaj a fost raportat la stagii de cotizare diferite. În momentul de față avem cuantumuri de pensii diferite cu toate că avem contributivitate egală.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL