Șeful Mossad: Vom pune mâna pe fiecare ucigaș care a luat parte la masacrul comis de Hamas în 7 octombrie

David-Barnea
Sursă foto: The Times of Israel

Șeful Mossad, David Barnea, a declarat miercuri că agenţia sa „îşi va regla conturile” cu orice persoană implicată în atacul sângeros comis de gruparea islamistă palestiniană Hamas în 7 octombrie în comunităţile din sudul Israelului, relatează AFP, potrivit Agerpres. „Vom pune mâna pe ei oriunde s-ar afla”, a spus liderul serviciului de informaţii externe al Israelului.

„Astăzi suntem în plin război. Şi Mossadul astăzi, la fel ca acum 50 de ani, se angajează să-şi regleze conturile cu ucigaşii care au trecut de marginea Fâşiei Gaza la 7 octombrie, cu planificatorii şi cu sponsorii lor”, a declarat David Barnea în timpul funeraliilor fostului şef al Mossad, Zvi Zamir, decedat marţi.

„Aceasta va lua ceva timp, la fel ca după masacrul de la Munchen, dar vom pune mâna pe ei oriunde s-ar afla. Fiecare mamă arabă trebuie să ştie că, dacă fiul ei a participat – direct sau indirect – la măcelul din 7 octombrie, sângele lui are să cadă asupra capului lui”, a adăugat Barnea, citând un verset biblic.

În timpul mandatului său la conducerea Mossad, Zvi Zamir a supervizat operaţiunea „Mânia lui Dumnezeu”, care a avut ca obiectiv eliminarea responsabililor grupării palestiniene „Septembrie negru”, al cărei comando a ucis 11 atleţi israelieni la Jocurile Olimpice de Vară de la Munchen în 1972.

Ziarul israelian Jerusalem Post, citat de DPA, consideră respectiva declaraţie a şefului Mossadului ca pe o aluzie privind implicarea Israelului în uciderea în urmă cu o zi a unuia dintre liderii Hamas aflaţi în exil la o periferie a capitalei libaneze Beirut.

Jerusalem Post a văzut în afirmaţiile lui David Barnea un „indiciu clar” al implicării israeliene în uciderea ţintită la Beirut a lui Saleh al-Arouri, şeful adjunct al biroului politic al grupării islamiste palestiniene Hamas, deşi Barnea nu l-a menţionat pe acesta.

Mai mult, jurnaliştii de la Jerusalem Post consideră surprinzătoare această declaraţie a şefului Mossad, având în vedere că Israelul nu şi-a asumat public responsabilitatea pentru uciderea lui Saleh al-Arouri.

Publicaţia citată mai speculează că, din moment ce până acum nu a existat niciun răspuns din partea miliţiei libaneze Hezbollah, susţinută de Iran, este posibil ca oficialii israelieni s-ar putea să se fi simţit mai în siguranţă.

Al-Arouri este cel mai important lider Hamas care a fost ucis în cursul actualului război din Gaza. Israelul îl consideră pe acesta drept „creierul” atacurilor din Cisiordania, conform dpa.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: