Șeful Pentagonului asigură că Statele Unite nu lasă Ucraina, în ciuda unui blocaj în Congres

Sursa: moldova.europalibera.org

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a spus, marți, la o reuniune a aliaților Ucrainei că Statele Unite vor continua să acorde sprijin militar Kievului, chiar dacă un pachet de ajutoare rămâne blocat în Congresul de la Washington din cauza unei dispute între putere și opoziție.

Austin a făcut promisiunea în fața omologilor săi din aproximativ 50 de țări adunați la baza militară americană Ramstein din Germania. „Această coaliție nu va lăsa Ucraina să eșueze”, a spus ministrul american al Apărării în debutul întâlnirii.

Cu o săptămâna mai devreme, autoritățile americane au spus că au recurs la economii de 300 de milioane de dolari pentru a finanța un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina compus din armament din stocurile Pentagonului.

Blocajul pune în pericol și finanțarea programelor de instruire a forțelor ucrainene. De la începutul invaziei rusești la scară largă în Ucraina, Statele Unite au instruit aproximativ 19.000 de militari ucraineni, majoritatea la bazele militare din Germania. În total, 129.000 de militari ucraineni au fost instruiți în peste 100 de locații diferite din întreaga lume, de către coaliția care sprijină Ucraina.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: