Senatul a adoptat proiectul care extinde ordinul de protecţie la toate formele de violenţă fizică şi psihică

Alina Gorghiu
Sursa foto: Facebook / Alina Gorghiu

Senatul a adoptat, luni, în calitate de prim for sesizat, proiectul de lege iniţiat de către Guvern privind extinderea ordinului de protecţie. Propunerea de lege urmează să fie votată decizional de către Camere Deputaţilor.

Astfel, iniţiativa legislativă extinde ordinul de protecţie la toate formele de violenţă fizică, dar şi psihică cum ar hărţuirea online, apelurile telefonice multiple, urmărirea şi nu este necesar ca agresorul să fie membru de familie, a explicat ministra Justiţiei Alina Gorghiu.

„La nivel naţional, până la 1 septembrie, au fost emise 8.629 de ordine de protecţie provizorii şi 7.814 de ordine de protecţie. Cu toate acestea, sunt foarte multe femei, care, de frică sau din alte motive, nu au curaj, aleg să-şi ducă suferinţa acasă, singure, tăcute şi în durere”, a mai spus ea.

„160 de cazuri de violenţă domestică pe zi în România. O statistică tristă pe care trebuie să o oprim! Extinderea ordinului de protecţie, pentru orice victimă a violenţei de orice fel, adoptată astăzi (luni – n.r.)d e Plenul Senatului. La nivel naţional, până la 1 septembrie, au fost emise 8.629 de ordine de protecţie provizorii şi 7.814 de ordine de protecţie. Cu toate acestea, sunt foarte multe femei, care, de frică sau din alte motive, nu au curaj, aleg să-şi ducă suferinţa acasă, singure, tăcute şi în durere”, a explicat Alina Gorghiu, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiţiei.

Ea a adăugat că prin proiectul de lege este extins mecanismul ordinului de protecţie la toate formele de violenţă fizică, dar şi psihică: hărţuire online, apeluri telefonice multiple, urmărire şi nu e nevoie ca agresorul să fie membru de familie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: