Serie de cinci cutremure puternice sâmbătă în Afganistan, soldate cu cel puțin 2.000 de morţi

Sursa foto: Twitter

Un cutremur puternic, urmat de patru replici majore, a zguduit sâmbătă vestul Afganistanului, soldându-se cu moartea a circa 2000 de oameni şi alte mii de victime, potrivit celui mai nou bilanţ al serviciilor de salvare.

ACTUALIZARE: Aproximativ 2.000 de oameni au murit după un cutremur puternic care a lovit vestul Afganistanului, au declarat talibanii duminică, notează CNN. Cutremurul cu magnitudinea de 6,3 care s-a produs sâmbătă la 40 de kilometri vest de orașul Herat din vestul provinciei Herat este al treilea ca mărime din Afganistan.

Abdul Wahed Rayan, un înalt oficial taliban de la Ministerul Informațiilor și Culturii, a declarat pentru CNN că estimează că aproape 2.000 de persoane au fost ucise. Dar el a avertizat că această cifră ar putea crește cu operațiunile de salvare în desfășurare și cu oamenii încă blocați sub dărâmături.

Cutremurul inițial a fost resimțit și în provinciile învecinate Badghis și Farah și a fost urmat de multiple replici. Evaluările anterioare ale ONU au indicat un bilanț mai mic de aproximativ 100 de morți și 500 de răniți. Se pare că aproape 500 de case au fost distruse și 135 de clădiri au fost avariate, a declarat Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).

„În total, 4.200 de persoane (600 de familii) sunt evaluate ca fiind afectate până în prezent”, a spus OCHA.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Un prim bilanţ indica 15 morţi, dar autorităţile au avertizat că numărul victimelor va creşte, întrucât mulţi oameni au fost prinşi sub dărâmături, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Cutremurul cu magnitudinea 6,3, s-a produs în jurul orei locale 11.00 (06.30 GMT), la circa 40 kilometri nord-vest de Herat, în vestul țării.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL