Serviciul Vamal al Statelor Unite va trimite un consultant în Portul Constanţa începând de anul viitor

sua
Sursa foto: REUTERS

Serviciul Vamal al Statelor Unite va trimite un consultant în Portul Constanţa, începând de anul viitor.

Serviciul Vamal al Statelor Unite va trimite un consultant în Portul Constanţa, începând de anul viitor. Expertul va oferi consultanţă în domeniul analizei de risc şi controlului vamal.

Decizia a fost luată în cursul unei întrevederi pe care a avut-o la începutul săptămânii preşedintele Autorităţii Vamale Române, Ion Cupă, cu reprezentanţii Serviciului Vamal şi de Protecţie a Frontierelor Statelor Unite ale Americii. Cele două părţi au făcut un schimb util de experienţă.

Partea americană a oferit o prezentare a Programului de schimb electronic de date privind mărfurile străine, un program global de control al mărfurilor, care este totodată un instrument de verificare globală a încărcăturilor, ce oferă acces la datele despre mărfuri deţinute de SUA.

Colaborarea va continua şi în viitor, în condiţiile în care Portul Constanţa este principala poartă de intrare şi de ieşire a mărfurilor în şi din România. Anul trecut a fost raportat un volum de trafic record, de 75,5 milioane de tone, însemnând cel mai mare volum de trafic operat de acest port în istoria sa.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL