Sesizarea Curţii de Conturi după controlul la Hidroelectrica, transferată de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1

Sursa foto: Hidroelectrica

Sesizarea Curţii de Conturi după controlul la Hidroelectrica a fost înaintată de Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 – unde fusese depusă iniţial – către Direcţia Naţională Anticorupţie. (DNA).

”Vă comunicăm că în temeiul art. 289 alin (9) Cod de Procedură Penală, sesizarea a fost înaintată spre competentă soluţionare Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Structura Centrală”, se arată în răspunsul transmis News.ro de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorui 1 referitor la sesizarea depusă de Curtea de Conturi având ca obiect misiunea de audit la Compania Hidroelectrica efectuată în perioada 28.02.2022 – 07.07.2022.

Curtea de Conturi a anunţat, într-un răspuns transmis luni la solicitarea News.ro, că asesizat Parchetul în urma unui control realizat în 2022 la compania Hidroelectrica, reprezentanţii Curţii considerând că există fapte care au avut drept consecinţă prejudicierea patrimoniului societăţii. Hidroelectrica a precizat, luni seară, că, încă din timpul auditului Curţii de Conturi, acolo unde au exitat suspiciuni, a sesizat organele competente, făcând toate demersurile legale necesare, atât pe parte penală, cât şi civilă.

Într-un răspuns transmis News.ro, Curtea de Conturi afirmă că departamentul de specialitate din cadrul instituţiei a efectuat, în perioada 28.02 – 07.07.2022, misiunea de audit de conformitate cu tema  ”Controlul situaţiei, evoluţiei şi modului de administrare a patrimoniuui public şi privat al statului, precum şi legalitatea realizării veniturilor şi a efectuării cheltuielilor”, pentru perioada 2019 – 2022 , la Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale (SPEEH) Hidroelectrica SA, fiind încheiat raportul de control înrergistrat la data de 7 iulie 2022.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: