Sfaturile Poliției pentru cei care conduc pe timp de iarnă. ”Cineva drag sigur vă așteaptă acasă”

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Poliția Română a publicat o serie de recomandări pentru cei care trebuie să conducă pe drumuri afectate de condițiie grele de iarnă, sfaturile utilitare fiind dublate de prezentarea unor informații din categoria ”știați că”.

Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă despre condiţiile meteo şi starea drumurilor ! Poliţiştii vă adresează câteva recomandări utile pentru UN DRUM ÎN SIGURANŢĂ”, se arată într-un articol publicat de Poliția Română, cu titlul ”Conduceți prudent! Viața are prioritate!”.

Polițiștii prezintă și o serie de informații inedite.

Ştiaţi că:

  • Neadaptarea vitezei la condiţiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere?
  • Distanţa de frânare a unui autovehicul se tripleză în condiţiile unui carosabil alunecos?
  • Cele mai dificile manevre pe timp de iarnă în traficul urban sunt plecarea de pe loc, depasirea şi oprirea în conditii de siguranţă?
  • Ceaţa, precipitaţiile, albul zăpezii îngreunează vederea, iar oboseala se instalează mai repede?
  • Într-o zi în care precipitaţiile sunt abundente, numărul accidentelor creşte considerabil?.

Poliția Română vine și cu recomandări pentru cei care trebuie să plece în aceste condiții de iarnă la drum.

”Având în vedere prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie, iminenţa producerii de polei şi a căderilor de zăpadă ce sunt anunţate pentru perioada imediat următoare, ne facem datoria să vă recomandăm:

  • Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor, apelând unul dintre numerele de telefon: 9360, 3157566, 3186609 sau 3186631 ale Comandamentului Central de Iarnă;
  • Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheată sau polei);
  • Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara lor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă. Conform prevederilor legale în domeniu reprezintă obligaţie a conducătorului de vehicul.
  • Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi văzuţi in trafic. Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei;
  • Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţa atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile.”

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL