Și bibiotecarii ies în stradă

Sursa foto: X

Blocul Național Sindical (BNS) anunță, prin Federația Sindicatelor din Instituțiile de Cultură, că Sindicatul Bibliotecii Naționale a României și Sindicatul Bibliotecii Academiei Române vor organiza marți, 19 decembrie, între orele 12.00 și 14.00, o acțiune de protest în fața Ministerului Culturii, pentru a-și arăta nemulțumirea față de nivelul salariilor angajaților din cele două instituții.

„Scopul protestului este de a atrage atenția autorităților asupra nemulțumirii lucrătorilor din cele două biblioteci cu statut de bibliotecă națională, față de politicile salariale discriminatorii comparativ cu bibliotecile centrale universitare, care prin majorările salariale instituite de Guvern (prin OUG nr. 57/2023) și acordate doar bibliotecilor din sistemul de  învățământ, au creat o mare inechitate și nedreptate. Mai ales că toate aceste biblioteci se află în conformitate cu Legea nr. 153/2017, Legea salarizării unitare,  pe aceeași Anexă și grilă de salarizare. Biblioteca Națională a României și Biblioteca Academiei Române au funcții specifice care presupun atribuții instituționale superioare bibliotecilor centrale universitare”, se arată în comunicatul sindicaliștilor.

Angajații celor două intituții solicită cu celeritate Ministerului Culturii și  Guvernului „să facă dreptate prin eliminarea inechității și a discriminării create și să acorde aceleași majorări salariale și angajaților celor două biblioteci naționale”. Numărul specialiștilor din cele două instituții este în continuă scădere prin migrarea personalului către instituții cu salarii mai atractive, precizează sursa citată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL