VIDEO Diana Șoșoacă, dată afară din plenul Parlamentului European. Reacțiile europarlamentarilor români

Sursa foto: Captură video - María G. Zornoza / X

 

UPDATE

Europarlamentarii români reacționează după scandalul făcut de Șoșoacă în PE.

„Gheorghe Falcă: Rușinea ca rușinea…”

„Așa cum am anticipat de câteva săptămâni deja, și în mai multe rânduri, ceea ce a făcut Șoșoacă pe la București nu îi este permis la Strasbourg sau Bruxelles.

Astfel, nu cu mult timp în urmă, extremista pro-Putin a fost scoasă din Plenul Parlamentului European de ușieri, după ce a încercat să întrerupă ședința cu urlete și isterii.

Rușinea ca rușinea…
Până la urmă, prin astfel de comportamente Șoșoacă se reprezintă pe sine, nu pe români.

Dar nu este păcat, oameni buni, de voturile irosite pe un astfel de personaj?

Nu este păcat că atâta vreme cât va fi pe aici, va face doar asta și NIMIC pentru România?”, ne-a declarat europarlamentarul Gheorghe Falcă.

Detalii AICI: Europarlamentarii români reacționează după scandalul făcut de Șoșoacă în PE. Falcă: Rușinea ca rușinea…

––––––––––––––––––––––

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, vicepreședintele Partidului Popular European, anunță că Diana Șoșoacă a fost escortată afară din plenul Parlamentului European în timpul dezbaterii privind alegerea Ursulei von der Leyen.

„Indisciplina și încălcarea regulilor se sancționează imediat.
S-a făcut de râs”, a scris Siegfried Mureșan pe pagina sa de Facebook.

Potrivit imaginilor distribuite de colegul de partid, Luis Lazarus, Diana Șoșoacă a ridicat o icoană, strigând ”In God we trust!”.

La părăsirea sălii, ea şi-a pus o botniţa şi a început să strige în limba  engleză „Am dreptul să vorbesc. Am fost votată de români”.

A avut şi celebrul sac negru în care în timpul pandemiei afirma că erau puşi cei decedaţi din cauza COVID-19 şi pe care l-a prezentat şi în plenul Parlamentului de la Bucureşti. Când cineva a încercat s-i ia sacul, ea a refuzat să-l dea, spunând că este proprietatea sa.

„Aţi omorât oameni”, a mai acuzat ea.

Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a anunţat că a luat această măsură după ce Şoşoacă a întrerupt verbal de trei ori vorbitorii. În momentul când a fost dată afară din sală eurodeputata română, avea o intervenţie eurodeputata franceză Valerie Hayer, reprezentanta grupului Renew.

Diana-Iovanovici Şoşoacă face parte din grupul eurodeputaţilor neafiliaţi

Parlamentul European votează azi dacă Ursula von der Leyen rămâne șefa Comisiei Europene

Ursula von der Leyen a promis joi, în plenul Parlamentului European, să ia măsuri pentru consolidarea Europei, o Europă care trebuie să se poată ridica la înălţimea provocărilor actuale, în cazul în care va obţine un nou mandat la conducerea Comisiei Europene.

„Europa nu poate controla dictatori şi demagogi în toată lumea, dar poate alege să îşi protejeze democraţia. Europa nu poate să oprească schimbările, dar poate alege să îmbrăţişeze schimbarea şi să investească în măsuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai ale cetăţenilor europeni”, a spus Von der Leyen în dezbaterea care precede supunerea candidaturii sale la vot în Parlamentul European.

Politiciana germană în vârstă de 65 de ani a subliniat că nu va accepta ca ”demagogii şi extremiştii să distrugă modul nostru de viaţă european”.

În intervenţia sa, ea a promis să lanseze proiecte în domeniul apărării ale Uniunii Europene, inclusiv un scut aerian european. ”Vom propune o serie de proiecte de apărare de interes comun european, începând cu un scut aerian european şi cu apărarea cibernetică”, a spus Ursula von der Leyen.

„Rusia este în ofensivă în estul Ucraineni şi doreşte ca iarna viitoare să fie şi mai aspră. Ea mizează că Occidentul şi UE vor slăbi. Acum ceva timp, un premier din UE s-a dus la Moscova într-o aşa-numită misiune de pace, dar aceasta a fost de fapt doar o misiune de a face plăcere Rusiei. După doar două zile, avioanele militare ale lui Putin au ţintit o maternitate şi un spital de copii din Kiev. Aceasta nu a fost o greşeală, ci un mesaj clar. Răspunsul nostru trebuie să fie la fel de clar: UE va rămâne alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie. Ucraina trebuie să primească tot ce are nevoie pentru a învinge, ceea ce înseamnă că trebuie să facem acum alegeri importante şi trebuie să facem tot ce se poate pentru a-i apăra pe cetăţenii europeni. A venit momentul să construim o adevărată Uniune Europene a apărării”, a insistat preşedinta CE.

Un alt angajament al Ursulei von der Leyen se referă la politicile în domeniul climatic. Ea a promis că noua Comisie nu va renunţa la politicile verzi, astfel încât preţul energiei să scadă, iar UE să nu mai fie vulnerabilă prin dependenţa de importurile de combustibili fosili.

De asemenea, şefa executivului UE a anunţat o revizuire a gestionării frontierelor şi o consolidare a puterilor agenţiilor Frontex şi Europol şi a afirmat că va fi adoptată o nouă abordare privind returnarea migranţilor. Astfel, Ursula von der Leyen a anunţat că va propune triplarea numărului poliţiştilor de frontieră europeni, până la 30.000.

„Nu vom manifesta nicio toleranţă faţă de cei care ameninţă, cu atacuri hibride, securitatea frontierelor noastre şi a cetăţenilor noştri”, a accentuat Ursula von der Leyen.

Ea a spus că în noua Comisie Europeană va fi creat un post de comisar european pentru Mediterana.

Pe de altă parte, Ursula von der Leyen anunţat crearea unui fond european pentru competitivitate, care va contribui la stimularea competitivităţii şi a inovării, la dezvoltarea producţiei şi la crearea de noi tehnologii în Europa.

Parlamentul European votează azi propunerea ca Ursula von der Leyen să obţină un nou mandat de preşedintă a Comisiei Europene, în plină controversă după ce Curtea de Justiţie a UE a decis miercuri că a au existat nereguli legate de transparenţa contractelor încheiate de Comisia Europeană cu marile companii care au furnizat vaccinuri anti-COVID.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: