Siegfried Mureșan, despre aderarea României la Schengen: Nu cred că se pune problema unei amânări spre 2026

Siegfried Mureşan
Sursa foto: Facebook / Siegfried Mureşan

Siegfried Mureșan a vorbit joi, în exclusivitate la „Interviurile Digi24.ro”, despre aderarea României la spațiul Schengen, zonă despre care președintele Iohannis a declarat că „aproape nu mai există”.

Europarlamentarul a spus că „spațiul Schengen sigur că trebuie să fie modernizat, să fie reformat”, dar România vrea să adere cât mai curând. Referindu-se la orizontul de timp în care ar putea avea loc aderarea, Mureșan a spus, referitor la sfârșitul anului 2023, că „rămâne de văzut”. „Fie la finalul acestui an, sau începutul anului următor, fie la începutul anului 2025. Nu cred că se pune problema unei amânări spre 2026. Sunt convins că vom adera înainte”, a precizat europarlamentarul.

Alexandru Rotaru, jurnalist Digi24.ro: Tot astăzi, președintele Iohannis a vorbit și despre spațiul Schengen care, „aproape că nu mai există”, și se întreba, cumva retoric, dacă „vrem să mai intrăm într-un acord care nu mai funcționează?”. Și-a abandonat România obiectivul de a adera la spațiul Schengen?

Siegfried Mureșan, europarlamentar, vicepreședinte PPE: Am urmărit atent declarația președintelui Iohannis. A spus mai multe lucruri importante. În momentul de față, 26 dintre cele 27 de state membre ale UE, plus Comisia Europeană și Parlamentul European susțin aderarea României la spațiul Schengen.

România a procedat corect, de la ultimul vot din JAI, făcând eforturi mari pentru a păstra sprijinul pe care l-am mobilizat.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL