Simulare Evaluarea Națională 2024. Calendarul probelor pentru elevii de clasa a VIII-a

Elevi ai Colegiului Naţional 'Sf. Sava
Sursă foto: George Călin

Elevii de clasa a VIII-a se pregătesc să susțină simularea națională pentru Evaluarea Națională 2024. Potrivit calendarului transmis de Ministerul Educației, probele sunt programate pentru luna februarie.

Simulările naționale pentru Evaluarea Națională 2024 sunt programate pentru luna februarie. Probele din cadrul simulării naționale încep la ora 09:00, iar accesul elevilor în sală este permis până la ora 08:30.

De asemenea, elevii de clasa a VIII-a au la dispoziție două ore pentru a rezolva subiectele propuse. Totodată, repartizarea elevilor pe săli se realizează astfel încât aceștia să fie așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică.

Elevii primesc subiectele în formă de broșură, care se predă obligatoriu la finalul probei. Notele obținute nu vor fi trecute în catalog, ci vor fi discutate împreună cu profesorii de la clasă, astfel încât elevii să înțeleagă cât de pregătiți sunt pentru examenul care va avea loc în vară.

Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Cum poate fi corectată o greșeală

La proba de limba și literatura română şi/sau maternă, un răspuns completat în căsuța de răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuță și scrierea în dreapta căsuței a literei asociate răspunsului considerat corect.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: