Nicolae Ciucă: Sprijinim dezvoltarea firmelor românești și reducerea impozitelor excesive

nicolae ciuca
Sursă foto: Nicolae Ciucă

Președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, a declarat vineri, la Școala de Vară a TNL de la Neptun, că trebuie făcut în așa fel încât firmele românești să continue să se dezvolte și să nu le punem piedici prin impozite excesive pentru a rezolva o anumită situație.

„În ultima perioadă, se discută despre măsurile pe care trebuie să le luăm pentru asigurarea stabilității fiscale și bugetare. Toate aceste chestiuni sunt asumate astfel încât să putem susține capitalul românesc în Partidul Național Liberal, adică să sprijinim firmele românești să continue să se dezvolte și să își consolideze realizările fără a le împovăra inutil pentru a rezolva o anumită problemă”, a transmis Ciucă.

El a subliniat că trebuie să evaluăm și să înțelegem consecințele asupra mediului de afaceri, atât românesc, cât și străin.

„Trebuie să ne gândim la impactul asupra capitalului românesc și asupra mediului de afaceri, inclusiv cel străin, deoarece avem investiții străine directe în valoare de 10,9 miliarde de euro. Toate aceste aspecte trebuie tratate cu dialog, înțelegere și folosite eficient pentru a rezolva situații și pentru a oferi un cadru predictibil mediului de afaceri. România are potențial și oportunități pe care mediul de afaceri, atât cel românesc, cât și cel străin, le-a identificat și le-a exploatat. Acești actori trebuie încurajați, sprijiniți și apărați”, a adăugat liderul PNL.

De asemenea, el a menționat că PNL susține reducerea cheltuielilor bugetare.

„Suntem susținători ai reducerii cheltuielilor bugetare și reformării aparatului de stat. Aceste măsuri trebuie gestionate cu atenție, evitând acțiuni brutale și ostilitate față de oricine. PNL este un partid care înțelege să gestioneze situații dificile fără a le agrava sau a crea mai multe probleme decât cele existente în prezent, fie că ne aflăm la nivelul administrațiilor locale sau la nivel guvernamental”, a explicat Nicolae Ciucă.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL