România, în premieră, a preluat funcția de președinte a Conferinței Generale a UNESCO

Sursa: Facebook

Ambasadoarea României la UNESCO, Simona-Mirela Miculescu, a fost aleasă în unanimitate, de către reprezentanții celor 194 de state membre, în funcția de președinte a celei de-a 42-a Conferințe Generale a Organizației a Națiunilor Unite, funcție pe care o va deține timp doi ani.

Ambasadoarea României la UNESCO, Simona-Mirela Miculescu, a fost aleasă în funcția de președinte a celei de-a 42-a Conferințe Generale a ONU.

Ambasadoarea României la UNESCO, Simona-Mirela Miculescu, a fost aleasă astăzi, în unanimitate, de către reprezentanții celor 194 de state membre, în funcția de președinte a celei de-a 42-a Conferințe Generale a Organizației a Națiunilor Unite, funcție pe care o va deține timp doi ani.

În discursul de învestitură, Simona-Mirela Miculescu a făcut apel la unitate, dialog și solidaritate internațională pentru soluții care să răspundă provocărilor majore și contextului geopolitic dificil, marcat de înmulțirea conflictelor, schimbările climatice și riscurile asociate tranziției digitale.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL