Sistemul de Garanție-Returnare, de interes pentru români. Bilanțul ambalajelor colectate în primele două luni din 2024

Sursa: Profimedia Images

Oamenii au înțeles cât de importantă este reciclarea sticlelor. Se remarcă un interes în creștere în rândul românilor pentru colectarea și returnarea ambalajelor de la băuturi, precum și o conștientizare sporită a importanței protejării mediului înconjurător și a reciclării responsabile.

Conform ultimei numărătoare efectuată de RetuRO, o cantitate de 7,3 milioane de ambalaje de băuturi a fost colectată până acum în cadrul Sistemului Garanţie-Returnare (SGR). Dacă până la sfârșitul lui ianuarie fuseseră returnate 2,2 milioane de ambalaje, în primele două săptămâni din luna februarie s-au colectat aproximativ 5 milioane de recipiente SGR.

„Lună după lună, SGR a sărit de la 31.000 de ambalaje returnate în decembrie 2023 la 2,24 milioane în ianuarie şi mai mult decât dublu în primele două săptămâni din februarie”, spun reprezentanții RetuRO.

Un ambalaj are nevoie de aproximativ patru luni pentru a se întoarce în sistem. Din data de 1 iulie 2024, se vor găsi pe rafturi doar ambalaje marcate cu logoul „Ambalaj cu garanţie”, toate acestea putând fi returnate prin Sistemul de Garanţie-Returnare, manual sau prin RVM-uri.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: