Sistemul naţional e-Factura a preluat bonuri în valoare totală de 16 miliarde de lei în doar şapte zile

Sursa foto: Pexels

Sistemul naţional e-Factura a preluat bonuri în valoare totală de 16 miliarde de lei în doar şapte zile de când a fost introdus pentru tranzacțiile dintre firme – a anunțat ieri ministrul finanțelor, Marcel Boloș. El a reamintit că sistemul conceput pentru a reduce frauda TVA va funcționa în paralel cu cel clasic până la jumătatea acestui an, când va deveni obligatoriu.

Marcel Boloş: ”Avem o veste proastă pentru cei care credeau că ne va pica sistemul și nu va merge modulul e-Factura. Până în momentul de față au fost preluate în sistem 2.775.421 de facturi, cu o valoare de 16 miliarde de lei. Maximul l-am atins în ziua de vineri, 675.000 de facturi. Ne așteptăm ca în cursul acestei săptămâni această creștere să ajungă până la 1.000.000 de facturi pe zi.”

De la 1 iulie, firmele care nu vor raporta electronic facturile vor fi amendate cu sume de până la 5.000 lei. Anul trecut, a mai spus ministrul Boloș, în urma inspecțiilor fiscale și antifraudă realizate de ANAF, încasările la bugetul statului au fost suplimentate cu 11 miliarde de lei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: