Soacra premierului britanic Rishi Sunak, numită în Parlamentul Indiei. Femeia are 73 de ani

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Soacra premierului britanic Rishi Sunak a fost desemnată să facă parte din Camera Superioară a Parlamentului Indiei. Sudha Murthy, în vârstă de 73 de ani, este căsătorită cu Nagavara Ramarao Narayana Murthy, co-fondatorul miliardar al gigantului tehnologic mondial Infosys, informează BBC.

Fiica lor, Akshata, s-a căsătorit în 2009 cu Rishi Sunak, care este prim-ministru al Regatului Unit din 2022. Majoritatea membrilor camerei superioare a Indiei sunt aleși, dar 12 dintre ei, de obicei persoane cu performanțe deosebite, sunt numiți în această cameră de către președinte pentru un mandat de șase ani.

Premierul indian Narendra Modi a declarat că această numire a fost un exemplu de „‘Nari Shakti’ [puterea femeilor], exemplificând forța și potențialul femeilor în modelarea destinului națiunii noastre”. Premierul Modi a adăugat într-o postare pe X (fostă Twitter): „contribuțiile doamnei Murthy în diverse domenii, inclusiv în domeniul muncii sociale, al filantropiei și al educației, au fost imense și au inspirat oamenii”.

Anul trecut, guvernul indian i-a acordat „Padma Bhushan”, a treia cea mai înaltă distincție civilă din India, ca recunoaștere a carierei sale în domeniul asistenței sociale. Sudha Murthy, care s-a format ca inginer, i-a mulțumit premierului Modi, spunând că este „recunoscătoare pentru oportunitatea de a-și servi” țara. Ea a declarat pentru ziarul The Hindu: „Nominalizarea a venit ca o surpriză plăcută și sunt de două ori încântată că mi s-a acordat această onoare de Ziua Internațională a Femeii.”

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: