Societatea Națională a Apelor Minerale pregătește punerea în exploatare a unui nou izvor de apă

Sursa foto: Unsplash
Echipa de experți din cadrul Serviciului Teritorial Vest al Societății Naționale a Apelor Minerale S.A. a început un foraj cu adâncimea de 150 de metri pentru verificarea viabilității izvorului F1 SNAM Șișterea (județul Bihor), realizând testul de eficacitate și cel de performanță la noua sursă subterană, informează instituția prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.

„În spiritul principiilor de sustenabilitate ecologică pe care le asumăm în cadrul SNAM, testarea hidrodinamică de eficacitate și de performanță a forajului nou construit este importantă deoarece determină debitul optim de exploatare a acviferului, iar cunoașterea acestui debit optim este esențială pentru gestionarea durabilă a resurselor de apă subterană și pentru a proteja mediul. Totodată, prin prelucrarea datelor obținute în urma acestor teste sunt determinați parametrii hidrogeologici și se calculează eficiența forajului executat”, a precizat Alin-Iuliu Udriște, director general SNAM.

Cu ocazia acestui eveniment, directorul general al SNAM a oferit detalii despre direcția dezvoltării în afaceri a Societății, cu accent pe atragerea de noi clienți, operaționalizarea unor surse de apă și căutarea de parteneri pentru izvoarele necontractate.

„De când am preluat mandatul de administrator executiv, ca om provenit din mediul antreprenorial privat, am implementat o politică pro-business, identificând soluții pentru extinderea portofoliului de activități aducătoare de venit și reducând cheltuielile. Căutăm permanent clienți pentru izvoarele necontractate, în paralel cu operaționalizarea altora noi, întrucât această resursă strategică poate plasa România într-o poziție privilegiată inclusiv pe piața internațională. Aceste activități au condus la rezultate economico-financiare cu care echipa SNAM se mândrește: anul trecut indică o creștere de aproape 4% a cifrei de afaceri față de 2022, de la 44,7 la 46,3 de milioane de lei, în vreme ce reducerea cheltuielilor s-a reflectat într-o creștere superioară a profitului, de 6,5%. Inclusiv pe primul trimestru al anului 2024 avem o creștere a veniturilor de 6,7% față de estimat”, a spus Udriște.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: