DOCUMENT Guvernul a majorat taxele și a impus reguli mai stricte la jocurile de noroc

Jocuri de Noroc
Sursa foto: Jocuri de Noroc/freepik.com

Guvernul a aprobat prin ordonanță de urgență noile reguli și taxe privind jocurile de noroc. Documentul poate fi văzut AICI ȘI AICI

În considerarea deficitului bugetar înregistrat la sfârșitul lunii iunie și a deficitului bugetar prognozat până la sfârșitul anului 2023, precum și a stării de război aflat la granița țării, a crizei energetice, alimentare și altele asemenea, și ținând seama de nivelul taxelor percepute asupra operatorilor de jocuri de noroc care desfășoară activitate în țări ale Uniunii Europene, se propune majorarea taxelor de licențiere și de autorizare a organizatorilor de jocuri de noroc din România.

Statul român are dreptul exclusiv de a decide condițiile în care un operator economic are posibilitatea să realizeze o astfel de activitate pe teritoriul român, stabilind care sunt condițiile de licențiere, respectiv de autorizare. Instituirea acestei activități ca fiind monopol de stat a fost făcută pe argumente ce țin de interesul public, siguranța publică și alte elemente care să justifice această formă de reglementare a pieței. Astfel, jocurile de noroc la distanță sau jocurile de noroc online trebuie să fie organizate și autorizate pe teritoriul României, locul unde operatorii economici licențiați și autorizați, în condițiile legii, își desfășoară activitatea și ulterior în baza activității desfășurate trebuie să plătească impozite și taxe în conformitate cu reglementările legale în vigoare.

Veniturile proprii se constituie din contribuțiile organizatorilor jocurilor de noroc licențiați, cu următoarele contribuții anuale:

(i) organizatorii de jocuri de noroc la distanță licențiați din clasa I – 500.000 euro anual;

(ii) persoanele juridice implicate direct în domeniul jocurilor de noroc tradiționale și la distanță licențiate din clasa II – 15.000 euro anual;

(iii) jocurile la distanță monopol de stat clasa III – 100.000 euro anual;

(iv) organizatorii de jocuri de noroc tradiționale licențiați, după cum urmează:

• Pentru jocurile loto: 200.000 euro anual

• Pentru jocurile de videoloterie: 100 euro pentru fiecare aparat anual

• Pentru pariurile mutuale: 50.000 euro anual

• Pentru pariurile în cotă fixă: 200.000 euro anual

• Pentru pariurile în contrapartidă: 100.000 euro anual

• Pentru jocurile de noroc caracteristice cazinourilor: 4.000 euro anual pentru fiecare masă de joc

• Pentru jocurile caracteristice clubului de poker: 5.000 euro anual pentru fiecare club

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: