Șofer de autobuz care transporta persoane în Italia amendat cu 31.000 de lei pentru mai multe nereguli

politie politia rutiera trafic
Sursa foto: Politia Romana

Poliţiştii Biroului de Poliţie Autostrada A1 Deva-Nădlac au amendat, joi, cu 31.000 de lei pentru nereguli la tahograf un şofer de 37 de ani, din R. Moldova, care conducea spre Italia un autobuz cu 12 pasageri.

Tahograful este dispozitivul care înregistrează viteza autovehiculului, permiţând verificarea respectării timpului de odihnă şi de lucru şi a restricţiilor de viteză de către conducătorul auto.

În urma verificării cartelei tahograf, s-a constatat că şoferul utiliza cartela emisă pe numele altei persoane, iar pe cea proprie erau înregistrate şapte abateri cu privire la timpii de odihnă. Totodată, cartela nu fusese downloadată în sistemul electronic de 57 de zile calendaristice, fiind depăşit termenul legal cu 29 de zile, a anunţat Biroul de presă al Poliţiei Timiş.

Conducătorul autobuzului a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 31.000 de lei, fiind dispusă imobilizarea mijlocului de transport, până la punerea în legalitate.

Poliţia atrage atenţia conducătorilor autovehiculelor de transport pasageri şi marfă că respectarea timpilor de condus şi odihnă este în primul rând o măsură preventivă, în vederea scăderii numărului de evenimente rutiere pe fondul oboselii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL