SONDAJ Alegeri europarlamentare: PNL, în fața AUR. Cum arată clasamentul

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de „The Center”, dacă săptămână viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul European, PSD le-ar câștiga cu 30%, PNL ar obține 20%, iar AUR ar avea 19%. PMP, REPER și Forța Dreptei nu ar face pragul.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.000 de persoane, prin telefon, în perioada 20.10 – 31.10.2023.

Potrivit sondajului, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul European partidele ar obține următoarele rezultate:

PSD – 30%

PNL – 20%

AUR – 19%

USR – 14%

SOS-Șoșoacă – 6%

UDMR – 5%

PMP – 3%

REPER – 1%

Forța Dreptei – 1%

Altele – 1%

Sondaj de opinie realizat de „The Center

Amintim că liberalii au decis vineri, în ședința de la Sinaia, să meargă singuri la alegerile din 2024 și nu într-o alianță cu PSD așa cum inițial lua în calcul conducerea PNL. Cu un vot unanim, PNL a ales varianta candidaturii pe liste proprii în alegerile din 2024.

Nicolae Ciucă: „Cu unanimitate de voturi decizia a fost adoptată ca PNL, aşa cum de-a lungul timpului am reuşit, ca prin acest motto care nu e doar al PNL, e al nostru, al românilor, am reuşit să depăşim momente grele din istoria noastră, tot la fel cu optimism, mobilizare şi solidaritate, PNL va aborda anul 2024.

Doresc să subliniez, încă o dată, fără niciun fel de echivoc, să nu se înţeleagă că prin această decizie PNL a decis o altă abordare la guvernare, vom continua să guvernăm cu PSD. Guvernarea e principala noastră preocupare în prezent. La discuţiile interne am asumat că voi conduce împrreună cu lideri de filială în tot ceea ce înseamnă campanie în 2024. Este cât se poate de natural, în calitate de preşedinte al partidului, nu poţi să îndemni fără să asumi reponsabilitatea la tot ceea ce înseamnă alegerile din 2024”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL