SONDAJ Azilele groazei: cine cred românii că sunt vinovații

azil
Sursa foto: freepick

Un sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS, în perioada 15-27 iulie 2023, este prima cercetare sociologică pe tema „azilelor groazei”, scandalul condițiilor jalnice din căminele pentru bătrâni sau pentru persoane cu dizabilități.

Potrivit cercetărilor sociologice, părerile românilor sunt foarte împărțite, mai ales când vine vorba despre responsabilități mai degrabă morale, conform Romania TV. La întrebarea „În scandalul privind azilele de bătrâni din Voluntari, cine credeți că este principalul vinovat?”, românii participanți la sondaj răspund în felul următor:

22% – cei responsabili direct de azile

18% – organele de control

16% – autoritățile locale din Voluntari

15% – guvernul, ministerele (Cine din Guvern este principalul vinovat? PSD+PNL – 31%, PNL – 17%, PSD – 10%, Altcineva – 5%, Nu știu/ Nu răspund – 37%)

14% – Toată lumea

5% – Politicienii, clasa politică, partidele (Care partid este cel mai vinovat? Toate -43%, PSD – 19%, PNL+PSD – 5%, Nu știu/ Nu răspund – 33%)

4% – Nu am auzit de acest scandal

1% – Altcineva

5% – Nu știu/ Nu răspund

 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: