SONDAJ Cine câștigă Capitala în 2024 – Două treimi nu o vor nici pe Firea, nici pe Nicușor Dan

Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

PNL București a comandat un sondaj în luna ianuarie 2024 pentru a evalua preferințele și opțiunile cetățenilor din Capitală în vederea alegerilor viitoare.

În funcție de tipul de alegeri, 21-23% dintre cei sondați, care merg la vot și au o opțiune, indică Partidul Național Liberal drept alegerea lor. Este o creștere importantă față de sondajele anterioare, în care PNL avea un scor de 16-18%. Se remarcă și scorul modest pe care l-ar obține Alianța Dreapta Unită, care în formula USR-PMP-Forța Dreptei scade în preferințele bucureștenilor față de cercetările anterioare, iar AUR nu depășește un scor de 8%.

Din totalul participanților la sondaj, 63% au declarat că nu își doresc ca Bucureștiul să fie condus din nou de Gabriela Firea, în timp ce 57% au exprimat aceeași dezamăgire față de prestația actualului primar, Nicușor Dan.

Bucureștenii, nemulțumiți de activitatea lui Nicușor Dan

La întrebarea „În ce măsură sunteți nemulțumit sau mulțumit de activitatea primarului general Nicusor Dan?”, doar 6% dintre respondenți au declarat că sunt foarte mulțumiți, iar un total de 63% fiind foarte nemulțumiți (34%) sau destul de nemulțumiți (29%) de mandatul lui Nicușor Dan.

Întrebați în continuare dacă Nicușor Dan ar merita sau nu să aibă încă un mandat de Primar General, 63% răspund că actualul edil nu mai merită un mandat la Primăria Capitalei (49% cu siguranță NU, 14% probabil NU). Astfel, 58% dintre bucureșteni sunt de acord cu afirmația că „Nicușor Dan este o dezamăgire pentru mine”.

Aceste rezultate demonstrează un nivel ridicat de nemulțumire în rândul bucureștenilor față de actuala administrație și confirmă o deschidere către alternative și soluții noi. PNL București va continua să asculte și să răspundă așteptărilor comunității, angajându-se să ofere lideri și proiecte care să răspundă așteptărilor bucureștenilor.

Cu prilejul evenimentului de pe 1 februarie, PNL București a anunțat retragerea sprijinului față de Nicușor Dan, propunere votată în unanimitate de filiala PNL București.

„După patru ani de risipă și de cumetrii, după încă patru ani de incompetență și nepasare, bucureștenii s-au săturat de experimente eșuate. Două treimi dintre ei vor altceva. Vor profesioniști care să livreze proiecte de dezvoltare. Prin echipa sa, prin viziunea pentru Bucureștiul Viitorului, PNL București răspunde acestei așteptări, ceea ce explică și creșterea consistentă a scorului electoral cu 4-7 puncte procentuale în rândul electoratului din Capitală.

Este încă o dovadă că retragerea sprijinului față de Nicușor Dan, votată în unanimitate de filială noastră săptămâna trecută, este alegerea corectă. Pe măsură ce liderii PNL București se vor profila drept candidați la alegerile locale, cu un program bazat pe investiții și dezvoltare, vom convinge tot mai mulți bucureșteni să ni se alăture. Aceste date sunt confirmate de entuziasmul celor care ne susțin public, își depun adeziuni la filialele de sector și ne transmit constant propuneri pentru programul nostru politic,” a declarat președintele PNL București, Sebastian Burduja.

Date despre sondaj

Sondajul a vizat populația adultă, neinstituționalizată a Bucureștiului și s-a desfășurat prin metoda CATI (interviuri telefonice asistate de computer). Un eșantion reprezentativ de 2387 de interviuri a fost colectat la nivelul întregului oraș. Marja de eroare este de 2%.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: