SONDAJ Gabriela Firea ar câștiga Primăria Capitalei dacă ar candida independent

Gabriela Firea
Sursă foto: Facebook / Gabriela Firea

Rezultatele unui sondaj dat publicității de INSOMAR dinamitează scena politică. Deși numele ei a fost implicat în scandalul azilelor grozei, în cazul unei candidaturi independente, Gabriela Firea ar câștiga alegerile la Primăria Capitalei.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea ar câștiga detașat, potrivit unui sondaj INSOMAR, citat de Romania TV.

Potrivit sondajului, Gabriela Firea se află în topul încrederii românilor. Dacă ar candida ca independent pentru funcția de primar general, ar obține 34% dintre voturile bucureștenii chestionați. Actualul primar Nicușor Dan ar primi 23% din voturi. Potrivit aceluiași sondaj, Cristian Popescu Piedone (PUSL) ar obține 10% din voturi, la egalitate cu Rareș Bogdan (PNL).

PSD ar câștiga detașat alegerile parlamentare

Același sondaj INSOMAR arată că PSD ar câștiga alegerile parlamentare cu 29%, în timp ce AUR se află pe locul 2 în preferințele românilor, cu 22 de procente. PNL este cotat cu 21 de procente.

Sondajul INSOMAR a fost realizat în perioada 24–30 iulie 2023, pe un eşantion de 1030 de respondenţi, din rândul populaţiei adulte, rezidentă în România, în vârstă de 18 ani şi peste, eroarea fiind de plus – minus 3,1% la un nivel de încredere de 95%. Datele au fost colectate pe baza chestionarului online, respectându-se raportul de reprezentativitate a eşantioanelor cu îndeplinirea criteriilor de relevanţă.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL