SONDAJ – Scorurile pentru alegerile parlamentare şi posibile majorități pentru guvernare

Sursa foto: Bogdan Danescu / Inquam Photos

Conform celui mai recent sondaj realizat de CURS la nivel național, PSD și PNL ar putea fi în continuare o variantă pentru o alianţă la guvernare, întrucât social-democraţii ar obţine 31 la sută din voturi la parlamentare iar liberalii 20 de procente. 

Sondajul omnibus de tip CATI realizat de Centrul de sociologie urbană și regională – CURS în perioada 11-16 octombrie 2024, PSD se află pe primul loc în preferințele românilor cu drept de vor, urmat de PNL și AUR.

Rezultatele alegerilor parlamentare conform sondajului CURS:

PSD – 31%
PNL – 20%
AUR – 18%
USR – 15%
SOS România – 7%
UDMR – 3%
PMP-FD – 3%
Altul – 3%

Metodologie sondaj: Universul de eșantionare: populaţia adultă rezidentă din România. Volumul eşantionului: 1006 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: